Bespaar thuis op je laadsessies met je EV door slim te laden (Dutch, guest blog in collab with Mobility Service Nederland)

Of je nu een elektrische auto least of hebt aangeschaft, met de huidige energieprijzen klinkt thuis besparen op je laadkosten voor iedere EV-rijder als muziek in de oren. Maar is dat überhaupt mogelijk? Elektrisch rijden is natuurlijk al slim en duurzaam, maar met slim laden via de Jedlix-app maak je het nog aantrekkelijker. Door het juiste moment van laden te activeren maak je het laden nog goedkoper en laad je op meer (eigen) duurzame energie. Met de huidige energieprijzen en groei van duurzame energie is dat vandaag de dag nog relevanter voor iedere EV-rijder. Maar hoe werkt dat slim laden nu precies en kan iedere EV-rijder hier gebruik van maken? Lees gauw verder, want we leggen het in deze blog allemaal aan je uit. 

Hoe kun je thuis slim laden?

Door middel van een app kun je het slim laden activeren. Dat werkt eigenlijk heel simpel. 

Je maakt een account aan in de app, verbind je auto aan de laadpaal en geeft je laadvoorkeuren door. De algoritmes doen verder de rest en zorgen dat de auto geladen wordt op het meest optimale moment. Je kan dit altijd aanpassen of wijzigen, maar voor de rest draait het gewoon automatisch op de achtergrond. Dankzij de app kun je goedkoper en op meer duurzame energie opladen. Dit is overigens niet de snelste manier om je elektrische auto op te laden, maar wel een duurzame en voordelige optie. 

Iedere maand groeit de lijst met automerken en laadpalen die worden ondersteund, dus dat biedt mogelijkheden voor een groot deel van de EV rijders. Voor nu kunnen elektrische rijders van de volgende merken gebruikmaken van de app: Tesla, Jaguar, Audi, Skoda, BMW, Seat, Land Rover, Mini en Volkswagen. Momenteel kun je ook terecht met de laadpalen van Easee en Zaptec. Rijd je de auto zakelijk of privé? No worries, de berijder profiteert thuis van de voordelen. 

Financiële beloning per geladen kWh 

Een ander voordeel van de app is dat je met ieder type energiecontract -  van dal tot dynamisch - kunt slim laden. Bovendien ontvang je in veel gevallen nog een aanvullende financiële beloning per geladen kWh. Deze ontvang je bovenop de besparingen op jouw energierekening. Heb je thuis zonnepanelen? Dankzij solar smart charging wordt je auto geladen op momenten dat jouw panelen (veel) produceren. Win-win!

Draag je steentje bij door slim te laden 

Dankzij slim laden verlagen we de impact van het laden van elektrische auto’s op de piekvraag op het net. Uit onderzoek van Jedlix blijkt dat slim laden ervoor zorgt dat impact op het pierverbruik met 40 – 60 % af neemt ten opzichte van regulier laden. Ook zorgt slim laden voor betere benutting van duurzame energieproductie. Zowel in de wijk als op landelijk niveau. De vloot aan elektrische auto’s groeit gestaag in Nederland en met slim laden kan dit makkelijker ingepast worden op het elektriciteitsnet. De toekomst is elektrisch en we are ready for it!

Dit was een gastblog van onze partner Mobility Service Nederland. Meer informatie over zakelijk elektrisch rijden vind je op: https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/

Ready for the the future?

Don't hesitate to contact us, so we can discuss how we can make it work for your organization.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.